Η επόμενη μέρα στη φαρμακοβιομηχανία – Ελένη Ζέκκα: «Μπορούμε περισσότερα»

19-05-2020

Tο Healthview, δίνει το λόγο στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Πώς βλέπουν οι επικεφαλής των εταιρειών την πορεία της εγχώριας παραγωγικής βιομηχανίας, στο υπό διαμόρφωση επιχειρηματικό πλαίσιο και τη νέα “κανονικότητα” που δημιουργείται και αφορά, όχι μόνο την τοπική φαρμακευτική αγορά, αλλά και την παγκόσμια. Η Ελένη Ζέκκα αντιπρόεδρος της Help, μας απαντά:

H αιφνίδια και πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε και αντιμετωπίσαμε όλοι μας – Κυβέρνηση, ιατροφαρμακευτική κοινότητα, εταιρείες και πολίτες – πιστεύω ότι ενεργοποίησε σχεδόν ακαριαία, τα ανακλαστικά μας. Μας ανάγκασε να βγούμε από έναν ατελέσφορο «λήθαργο», να δούμε τις πραγματικές μας ανάγκες και τις εν υπνώσει δυνατότητές μας. Εκτιμώ ότι αναδείξαμε στο εσωτερικό και στο εκτός της χώρας περιβάλλον, ένα νέο πρόσωπο που μας αξίζει να συνεχίσουμε να προβάλουμε.

Προσωπικά βλέπω σε όλη αυτή την περιπέτεια, μία ευκαιρία για ένα δημιουργικό και ωφέλιμο restart για την κοινωνίας μας συνολικά. Ειδικότερα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις και να είναι πολλαπλός αρωγός στο κράτος.

Η εξαγωγική δραστηριότητα σε όλες τις ηπείρους με φάρμακα, που αναπτύσσουμε και παράγουμε στα εργοστάσιά μας, δεν είναι τυχαία. Βασίζεται στο επιχειρηματικό πνεύμα, σε υποδομές δεκαετιών, σε συνεχείς επενδύσεις, σε επιστημονικό δυναμικό υψηλού επιπέδου, που τιμά τη χώρα. Υπάρχουν ιδέες, υπάρχει πάθος και αυτά θα παραμείνουν και την επόμενη ημέρα και πρέπει επιτέλους το κράτος να μας δώσει – ουσιαστικά και όχι στα λόγια – την ευκαιρία να δείξουμε την δυναμική μας, προς όφελος όλων.

Γιατί είναι προς όφελος και της ελληνικής πολιτείας και της ελληνικής κοινωνίας, η μέγιστη δυνατή αυτάρκεια από τα εγχωρίως παραγόμενα φάρμακα, η προώθηση της ελληνικής καινοτομίας, οι θέσεις εργασίας, οι εξαγωγές… Ας σταματήσει λοιπόν ο ατεκμηρίωτος «πόλεμος» των ανελέητων φόρων, για να μπορέσουμε από την πλευρά μας, να επιστρέψουμε πολλαπλάσια οφέλη. Μπορούμε περισσότερα.

Για την Help, η επόμενη ημέρα, θα είναι ακριβώς ίδια! Θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να αποδεικνύουμε – όπως κάνουμε από το 1971 – ότι παραμένουμε αφοσιωμένοι στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Απλώς τώρα μπορούμε να περηφανευόμαστε ότι αποδείξαμε σε όλους τους πελάτες μας, σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο ότι καταφέραμε να σταθούμε δίπλα τους και να παραδίδουμε με συνέπεια και ευθύνη, παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Δέμος: Οι επενδύσεις θα ενταθούν

Ιουλία Τσέτη: Η ανασφάλεια θα δώσει τη θέση της στην επιχειρηματικότητα

Μάριος Κοσμίδης: Οι δαπάνες στην υγεία επένδυση στην ευημερία

Άρης Μητσόπουλος: Αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας

Θεόδωρος Τρύφων: Στηρίζουμε την έρευνα για τη θεραπεία του κορωνοϊού

Μάριος Κάτσικας: Αποεπένδυση ή ανάπτυξη;

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Η κρίση ανέδειξε τη συμβολή μας