Η επόμενη ημέρα στη φαρμακοβιομηχανία-Δημήτρης Δέμος: Οι επενδύσεις θα ενταθούν

12-05-2020

Tο Healthview, δίνει το λόγο στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Πώς βλέπουν οι επικεφαλής των εταιρειών την πορεία της εγχώριας παραγωγικής βιομηχανίας στο υπό διαμόρφωση επιχειρηματικό πλαίσιο και τη νέα “κανονικότητα” που δημιουργείται και αφορά όχι μόνο την τοπική φαρμακευτική αγορά, αλλά και την παγκόσμια.

Η επόμενη ημέρα στη φαρμακοβιομηχανία – Ιουλία Τσέτη: Η ανασφάλεια θα δώσει την θέση της στην δημιουργικότητα

Φιλοξενούνται οι απόψεις των κ.κ.: Δημήτρη Δέμου (Demo), Ιουλίας Τσέτη (Unipharma, Intemed) και ακολουθούν όλες οι μεγάλες εταιρείες, ενώ θα ολοκληρωθεί με μια συνοπτική παρουσίαση: Δείτε παρακάτω την οπτική του κου Δημήτρη Δέμου.

«Η Ε.Ε με την πολιτική της να πριμοδοτεί την καινοτομία σε βάρος των παλαιών αναγνωρισμένων φαρμάκων, τα οποία και αντιμετωπίζονταν καθαρά με κριτήρια κόστους και όχι αξίας έφτασε σε σημείο να απομακρύνει τα εργοστάσια από το ευρωπαϊκό έδαφος, τα οποία και εγκαταστάθηκαν στην Κίνα και στη Ινδία. Ευτυχώς η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία άντεξε στην πίεση αυτή και σήμερα είμαστε περήφανοι να πούμε ότι όχι μόνο στηρίζουμε την λειτουργία των Ελληνικών Νοσοκομείων ανελλιπώς και επαρκώς αλλά στηρίζουμε ακόμα και τα συστήματα υγείας άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Στην Ελλάδα οι επενδύσεις στο φάρμακο θα ενταθούν.

Σε ότι αφορά την εταιρεία μας, εκτός της ελληνικής νοσοκομειακής αγοράς ανταποκριθήκαμε και στείλαμε σκευάσματα στη Γαλλία, την Ιταλία,  τη Μεγάλη Βρετανία και στηρίξαμε  τα νοσοκομεία τους. Άρα η πορεία της DEMO και το επενδυτικό πλάνο που έχει σχεδιάσει για την επόμενη 5ετία απαντά σε μία πραγματική ανάγκη της Ευρώπης.

Αρκεί να δούμε τον ξεκάθαρο ρόλο του κράτους  σε ότι αφορά τα επενδυτικά και φορολογικά κίνητρα, τη χάραξη μιας νέα τιμολογιακής πολιτικής που δεν συγκρίνει την τοπική παραγωγή με αυτή της Κίνας αλλά και την άρση των εμποδίων για την περαιτέρω διείσδυση των γενοσήμων».

Διαβάστε επίσης:

Μάριος Κοσμίδης: Οι δαπάνες στην υγεία επένδυση στην ευημερία

Άρης Μητσόπουλος: Αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας

Θεόδωρος Τρύφων: Στηρίζουμε την έρευνα για τη θεραπεία του κορωνοϊού

Ιουλία Τσέτη: Η ανασφάλεια θα δώσει τη θέση της στην επιχειρηματικότητα

Ελένη Ζέκκα: «Μπορούμε περισσότερα»

Μάριος Κάτσικας: Αποεπένδυση ή ανάπτυξη;

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Η κρίση ανέδειξε τη συμβολή μας